Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

kokosov-sladoled-brez-sladkorja-mleka-glutena-soje-jajc-oresckov-lchf

 

Sestavine:

Priprava:

Vse sestavine dobro zmešamo in prelijemo v aparat za sladoled. Če želimo, dodamo lahko tudi malo ruma, da ne bodo nastali ledeni kristalčki.

Če nimamo aparata, vse sestavine premešamo, prelijemo v posodo s pokrovom in postavimo v zamrzovalnik. Nato na vsake pol ure dobro premešajte sladoled, dokler le-ta ne zamrzne.

nenavadni-cokoladni-kolac-brez-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C, namastimo pekač velikosti 20x20 cm in ga obložimo s peki papirjem. Vse sestavine pretresemo v posodo in premešamo. Postavimo v pečico in pečemo 20-25 minut. Pečen kolač ohladimo in razrežemo na kocke.

malinova-jogurtova-torta-brez-mleka-sladkorja

 

Sestavine za biskvit:

  • 3 jajca
  • 90 g Sukrin Melis
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 90 g moke
  • maščoba za tortni model

 

Sestavine za kremo:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C.

 

Jajca, Sukrin in vanilin ekstrakt penasto vmešamo. Vmešamo moko in maso vlijemo v pomaščen pekač za torte (premer 26 cm). Pečemo 12-15 minut. Nekoliko ohladimo. Pustimo kar v tortnem modelu.

 

Medtem pripravimo kremo. Kokosov jogurt zmešamo s Sukrinom v prahu in limoninim sokom. Agar agar pripravimo po navodilih z embalaže in primešamo h jogurtu. Smetano stepemo in dodamo masi. Vse skupaj dobro premešamo.

 

Pečen biskvit premažemo z malinovo marmelado in obložimo z malinami. Nanj stresemo jogurtovo maso, poravnamo in dobro ohladimo (v hladilniku vsaj 2 uri, najbolje pa kar čez noč). Ohlajeno torto vzamemo iz tortnega obroča, okrasimo s smetano in malinami ter postrežemo dobro ohlajeno.

malinov-sladoled-brez-glutena-mleka-jajc-soje

 

Sestavine:

 

Priprava:

V blender ali multipraktik damo namočene in odcejene indijske oreščke, kokosovo mleko in olje, javorjev sirup, eritritol, vaniljo, sol in tapioko. Dobro premešamo, da dobimo kremasto zmes. Pretresemo v aparat za sladoled in se ravnamo po navodilih proizvajalca. Ko je sladoled pripravljen, pripravimo še maline. In sicer jih zmešamo s sladilom ter dodamo sladoledu. Postrežemo takoj ali shranimo v zamrzovalnik.

 veganski-cokoladni-sladoled-z-brownieji-brez-glutena-mleka-jajc-soje-oresckov

 

Sestavine:

Priprava:

Kokosovo mleko, kokosov napitek, kakav v prahu, xantan gumi, vaniljo in med damo v blender ali multipraktik in premešamo v gladko zmes. Postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro ohladi. Ohlajeno zmes prelijemo v aparat za sladoled in se ravnamo navodil proizvajalca. Ko je sladoled že pripravljen, dodajte še na koščke razlomljene piškote ali brownieje ter postrezite takoj ali shranite v zamrzovalniku.