Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

domac-lchf-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-sladkorja-kandida

 

Sestavine:

  • 200 ml smetane
  • 1 skodelica zamrznjenega jagodičevja (robidnice, maline, borovnice, …)
  • ½ žlice Sukrin Melis (lahko tudi izpustimo, odvisno od kislosti jagodičevja)

Priprava:

Jagodičevje damo čez noč v zamrzovalnik. Nato ga damo v mešalnik in dobro zmeljemo. Smetano stepemo, vanjo primešamo zmleto jagodičevje, po želi osladimo in takoj postrežemo.

 

Namig: Če nimate alergije na mleko ali laktozne intolerance, lahko vzamete navadno smetano.

domaca-lchf-cokolada-brez-glutena-mleka-soje-jajc-sladkorja-kandida

 

Sestavine:

Priprava:

Nad vodno kopeljo raztopimo kakavovo maslo, ki smo mu primešali eritritol. Nato dodamo še kakav v prahu in dobro premešamo. Zmes prelijemo v modelček za čokolado ali na peki papir, ki smo ga prej položili na pladenj. Po želji potresemo z oreščki ali rozinami. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi. Nato razlomimo na koščke in hranimo zaprto v posodi v hladilniku.

 

Pripravila: mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Ovsena kaša z jabolki

3. jul. 2017 02.00.00

ovsena-kasa-z-jabolki

Sestavine:

Priprava:

V posodi zmešamo ovseno kašo, jabolka, cimet in napitek. Zavremo in na zmernem ognju med neprestanem mešanjem kuhamo 5 minut. Dodamo lanena semena in razdelimo v 4 posodice. Na vsako dodamo malo jogurta, pokapljamo z malo medu in potresemo s cimetom.

mini-soncnicne-kroglice-z-brusnicami

 

Sestavine:

  • 1 skodelica brezglutenskih ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice mandljevega masla/kokosovega olja
  • ½ skodelice mletih lanenih semen
  • 2 žlici suhih brusnic
  • 4 žlici sončničnih semen
  • 2 žlici nasekljanih mandljev
  • ½ skodelice popraženih kokosovih kosmičev
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa ali medu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta

 

Priprava:

V večji posodi vse sestavine dobro premešamo. Če je masa presuha, dodamo še malo sirupa ali medu. Če je premokra, dodamo še malo oreščkov in semen. Za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Iz ohlajene mase naredimo majhne kroglice. Hranimo v hladilniku v zaprti posodi do 7 dni.

kokosov-sladoled-brez-sladkorja-mleka-glutena-soje-jajc-oresckov-lchf

 

Sestavine:

Priprava:

Vse sestavine dobro zmešamo in prelijemo v aparat za sladoled. Če želimo, dodamo lahko tudi malo ruma, da ne bodo nastali ledeni kristalčki.

Če nimamo aparata, vse sestavine premešamo, prelijemo v posodo s pokrovom in postavimo v zamrzovalnik. Nato na vsake pol ure dobro premešajte sladoled, dokler le-ta ne zamrzne.