Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

ketonska-cokoladna-rulada

 

Sestavine:

Nadev:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C in obložimo pravokoten pekač s peki papirjem.

 

V posodo stresemo suhe sestavine: mandljevo moko, psyllium, kakav, eritrol in pecilni prašek. V drugi posodi nad majhnim ognjem ali v mikrovalovni pečici raztopimo maslo in ga prilijemo suhim sestavinam. Dodamo kislo smetano, maslo in jajca ter z ročnim mešalnikom premešamo. Med mešanjem dodamo še 2-4 žlice kokosovega mleka. Testo pretresemo na pekač in ga z rokami enakomerno razporedimo. Poravnamo z lopatko, postavimo v pečico in pečemo 12-15 minut.

 

Medtem pripravimo nadev. V posodi dobro zmešamo sirni namaz, maslo, kislo smetano, eritrol, stevio in vaniljo. Nadev enakomerno razmažemo po nekoliko ohlajenem biskvitu in zvijemo v rulado.

Jagodna skutna torta brez fruktoze

8. nov. 2016 14.42.16

jagodna-skutna-torta-brez-fruktoze

 

Sestavine:

  • 200 g brezglutenskih piškotov brez fruktoze (npr. Werz riževi pajacki)
  • 4 koščki temne čokolade
  • 80 g masla
  • 600 g svilnatega tofuja
  • 250 g navadnega jogurta brez laktoze
  • ¼ skodelice javorjevega sirupa ali sirupa rjavega riža
  • 1 žlica limoninega soka
  • 5 žličk želatine, raztopljene v 3 žlicah tople vode
  • 250 g očiščenih jagod

 

Priprava:

Piškote in čokolado damo v mešalnik in jih drobno zmeljemo. Dodamo maslo in pregnetemo ter razporedimo po tortnem modelu. Dobro pritisnemo, da se masa poveže in postavimo v hladilnik, da se strdi.

 

V mešalniku dobro premešamo tofu, dodamo jogurt, javorjev sirup, limonin sok in premešamo v gladko zmes. Primešamo še raztopljeno želatino, da se enakomerno razporedi. Polovico mase prelijemo čez ohlajeno tortno dno. Preostali masi dodamo jagode in še enkrat dobro premešamo, da dobimo gladko jagodno zmes. Le-to prelijemo čez belo maso.

 

Pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur. Postrežemo dobro ohlajeno s koščki jagod.

domac-soncnicni-cokoladni-namaz-brez-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Na srednjem ognju med stalnim mešanjem popražimo sončnična semena. Ohladimo na sobno temperaturo. Ohlajena semena damo v multipraktik in meljemo 2-3 minute, da dobimo gosto kremno maslo. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo (vsaj 4-5 minut). Hranimo v hladilniku v dobro zaprtem steklenem kozarčku (do 30 dni).

kostanjeva-marmelada-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

Priprava:

Kostanj križno prerežemo in v vreli vodi kuhamo 5 minut. Odstavimo, speremo in olupimo. Položimo ga v ponev, zalijemo do polovice z vodo in kuhamo 30 minut.

Nato karameliziramo sladkor. Dodamo vaniljev strok, zalijemo s 100 ml vode, v kateri se je kuhal kostanj. Dodamo kostanj in kuhamo še 10 minut. Odstranimo vaniljev strok in maso dobro spasiramo s paličnim mešalnikom. Čokolado razdrobimo na koščke in dodamo še vroči masi, da se raztopi. Dobro premešamo, napolnimo v steklene kozarčke in dobro zapremo.

kostanjeva-krema-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

Priprava:

Pečico segrejemo na 200°C. Kostanj križno zarežemo, postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut.

Pečen kostanj vzamemo iz pečice in nekoliko ohladimo. 6 kostanjev prihranimo za dekoracijo. Ostale olupimo in damo v kozico. Prilijemo mleko, dodamo strok vanilje in kuhamo 30 minut.

Odstranimo vaniljev strok, kostanj poberemo iz mleka in ga pretlačimo. Dodamo kakav, rum in sladkor v prahu ter po potrebi prilijemo še malo mleka, v katerem se je kuhal kostanj. Dobro spasiramo in nadevamo v kozarčke. Okrasimo s stepeno smetano in pečenim kostanjem.