Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

biskvit-iz-sirkove-moke

 

Sestavine:

 

Priprava:

Margarino penasto vmešamo. Dodamo sladkor in mešamo 5 minut, da dobimo penasto masleno kremo. Eno za drugim dodajamo jajca in dobro premešamo. Dodamo še vanilijo in premešamo.

V drugi posodi zmešamo moko, škrob, xantan gumi in pecilni prašek. Suhe sestavine primešamo mokrim in dobro premešamo.

Zmes pretresemo v pomaščen pekač za kruh (23x13x8 cm). Postavimo v predogreto pečico na 175°C in pečemo 60 minut. Ohladimo na rešetki.

domac-cokoladni-puding

 

Sestavine:

 

Priprava:

V kozici ob stalnem mešanju kuhamo margarino, moko in napitek, dokler ne dobimo goste in gladke zmesi.

Odstavimo s štedilnika in primešamo sladkor. Dodamo še koščke čokolade in dobro premešamo.

orehove-zvezdice-brez-glutena-mleka-psenice

 

Sestavine:

  • 240 g brezglutenske moke (npr. Schär mix C ali Orgran večnamenska moka)
  • 100 g mletih orehov
  • ½ žličke psylliuma
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 150 g margarine brez mleka
  • 1 jajce (ali jajčni nadomestek No egg)
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 žlica bio pomarančne lupinice
  • 2 žlici pomarančnega likerja (ali pomarančnega soka)
  • marmelada

 

Priprava:

Moko zmešamo s sladkorjem, vanilin sladkorjem in pomarančno lupinico. Na sredino dodamo margarino, jajce in pomarančni liker. Pregnetemo v testo, ki ga zavijemo v folijo in za 1 uro postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

 

Ohlajeno testo razvaljamo na 3 mm debeline in izrežemo zvezdice. Polovica zvezdic naj ima luknjice za marmelado. Položimo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 6-8 minut na 170°C (ventilatorska pečica).

 

Ohlajene zvezdice premažemo z marmelado, pokrijemo z drugo polovico zvezdic z luknjico ter potresemo s sladkorjem v prahu.

mandljeve-kakavove-zvezdice-brez-glutena-psenice-mleka

 

Sestavine:

  • 3 beljaki
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 300 g mletih mandljev ali lešnikov
  • 25 g kakava v prahu

 

Priprava:

Pekač obložimo s peki papirjem in segrejemo pečico na 140°C (ventilatorsko 120°C).

 

Beljake stepemo v trd sneg. Postopoma dodajajamo presejan sladkor v prahu. Za premaz zvezd odvzamemo 4 zvrhane žlice snega. Mandlje in kakav previdno primešamo snegu. Pustimo v hladilniku počivati 1 uro, da se dobro ohladi.

 

Delovno površino potresemo s sladkorjem v prahu. Testo razvaljamo na debelino cca. ½ cm. Izrežemo zvezde in jih položimo na pekač. Od preostalega snega odvzamemo 3 žličke in ga premešaamo s ½ žličke kakava v prahu. Damo ga v majhno vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo vogalček. Zvezde premažemo s snegom in okrasimo s kakavovim snegom.

 

Pečemo cca. 15 minut na spodnji rešetki. Pecivo mora biti na spodnji strani še malo mehko, ko ga vzamemo iz pečice. Skupaj s peki papirjem ga položimo na mrežo in počakamo, da se ohladi.

 

Nasvet: Modelček za piškote pomočimo v sladkor v prahu, da se nam testo ne bo lepilo nanj. Zvezde ostanejo sočne, če jih shranimo v pločevinasti posodi.

jabolcne-blazinice-brez-glutena-mleka-jajc-oresckov

 

Sestavine:

  • 500 g bele brezglutenske moke (Schär Mix It ali Mix C)
  • 100 g ajdove moke
  • 50 g margarine brez mleka
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 50 g sončničnih semen
  • 2 srednje veliki jabolki (olupljeni in naribani)
  • 1 žlička soli
  • 1 paket suhega kvasa
  • ščepec sladkorja ali žlička medu
  • 500 ml mlačne vode

Priprava:

Vse sestavine zmešamo. Namastimo pekač za mafine in vanj stresemo nekaj sončničnih semen. Naložimo testo in pustimo vzhajati 10 minut. Postavimo v predogreto pečico na 200°C in pečemo 20 – 25 minut. Postrežemo z medom ali marmelado.