Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

stracatela-kokosov-sladoled-brez-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

V posodo ulijemo kokosovo mleko in sladkor ter nad srednjim ognjem kuhamo do vretja. Med mešanjem pustimo vreti še 1-2 minuti. Odstranimo z ognja in dodamo vaniljev ekstrakt. Prelijemo v stekleno posodo in položimo v hladilnik, da se ohladi.

 

Ohlajeno zmes prelijemo v aparat za sladoled in se ravnamo navodil proizvajalca. Ko se sladoled začne gostiti, dodamo čokolado in kokosove kosmiče.

 

Sladoled lahko ponudimo takoj ali pa ga shranimo v zamrzovalnik. 10 minut pred serviranjem ga vzamemo iz zamrzovalnika.

limetin-avokadov-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

  • 4 skodelice na koščke narezanega avokada (cca. 6 avokadov)
  • 1 skodelica sladkorja (ali javorjevega ali agavinega sirupa)
  • 1 skodelica vode
  • 1 žlica naribane limetine lupinice
  • 4 – 6 žlic limetinega soka
  • ščepec soli

 

Priprava:

V blenderju ali mešalniku dobro premešamo avokado, sladkor, vodo, limetino lupinico, malo soli in 2 žlici limetinega soka. Limetin sok dodajamo postopoma v majhnih količinah in sproti preverjamo okus, da sladoled ne bo prekisel. Pretresemo v posodo s pokrovom in damo v hladilnik za cca. 4 ure. Ko je zmes dobro ohlajena, jo damo v aparat za sladoled in upoštevamo navodila proizvajalca.

cesnjev-bananin-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Zreli banani olupimo in ju razrežemo na majhne koščke ali pa kar celi damo v zamrzovalnik. Tako pripravljene banane so odlična osnova za veganski sladoled brez mleka.

 

Banani vzamemo iz zamrzovalnika tik, preden začnemo pripravljati sladoled. Skupaj z 1,5 skodelice češenj in malo napitka damo v mešalnik in premešamo v gladko maso. Če se nam zdi pregosta, dodamo še malo napitka. Dodamo še koščke čokolade in preostale češnje in premešamo, da se bodo sestavine dobro premešale. Če bodo ostali majhni koščki, bo sladoled še slajši. Serviramo v steklenih posodicah in potresemo s koščki čokolade. Ponudimo takoj.

smetanov-jagodni-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Vse sestavine zmešamo in pretresemo v strojček za sladoled. Ravnamo se po navodilih proizvajalca.

cokoladna-torta-s-pomarancno-karamelo-brez-glutena-mleka-soje-jajc

 

Sestavine za tortno dno:

  • 1 skodelica lešnikov
  • ½ skodelice indijskih oreščkov
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 2 žlici sladkorja
  • 3 žlice kokosovega olja

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za pito ali torto obložimo s peki paprijem. Oreščke damo v multipraktik ali blender in dobro zmeljemo. Dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. Z dobljeno maso obložimo dno in robove pekača za pito. Postavimo v pečico in pečemo 10 minut.

 

Sestavine za čokoladno kremo:

Priprava:

Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. V ločeni posodi segrejemo kokosovo mleko. Dodamo kokosovo olje in čokolado ter dobro premešamo. Prelijemo čez tortno dno in dobro ohladimo.

 

Sestavine za pomarančno karamelo:

  • 1 skodelica sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • tanke rezine pomarančne lupinice (najbolje nalupiti s strgalom za parmezan)
  • 1 skodelica kokosovega sladkorja
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • ¼ skodelice kokosovega olja

Priprava:

V kozici z debelim dno zavremo sok in sladkor. V drugi posodi segrejemo kokosovo mleko in vaniljo. Soku zmanjšamo ogenj in vanj damo pomarančno lupinico. Občasno premešamo. Ko temperatura doseže 140°C, odstavimo z ognja. Primešamo še kokosovo mleko in olje ter nekoliko ohladimo. Pomarančno karamelo prelijemo čez torto in dobro ohladimo, najbolje čez noč.