Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

dvojna-cokoladna-torta-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine (za 18 cm pekač):

  • 150 g olupljenih sončničnih semen
  • 140 g razkoščičenih datljev
  • 25 g kakava v prahu
  • ¼ vode

Prva plast čokolade:

  • 1 skodelica olupljenih bučnih semen, namočenih najmanj 8 ur in odcejenih
  • 140 g razkoščičenih datljev
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 ¼ skodelice vode

Za zgornjo čokoladno plast:

  • 70 g olupljenih sončničnih semen, namočenih najmanj 8 ur in odcejenih
  • 140 g razkoščičenih datljev
  • 75 g kakava v prahu
  • 1 skodelica vode

Priprava:

Za skorjo najprej v blenderju ali multipraktiku zmeljemo sončnična semena. Pretresemo v drugo posodo. Nato zmeljemo še datlje. Pretresemo jih k semenom, dodamo kakav in vodo ter dobro premešamo. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj pretresemo zmes. S prsti jo dobro potlačimo.

Za prvo čokoladno plast v blenderju zmešamo vse sestavine, po potrebi dodajamo vodo. Čokoladno zmes pretresemo v pekač in poravnamo. Postavimo v zamrzovalnik.

Sedaj se lotimo še zgornje čokoladne plasti. Zopet zmeljemo vse sestavine in kremo razporedimo preko prve čokoladne plasti. Okrasimo po okusu (npr. s kokosovimi kosmiči in goji jagodami). Postavimo v zamrzovalnik za vsaj 6 ur. Pred rezanjem vzamemo torto iz zamrzovalnika, da se malo odtali. Shranimo jo v hladilniku.

cokoladni-kolac-brez-glutena-mleka-jajc-soje-oresckov

 

Sestavine:

Glazura:

Priprava:

Pečico segrejemo na 190°C. V večji posodi zmešamo suhe sestavine. V drugi posodi pretlačimo banane. Naribamo rdečo peso in limonino lupinico. Dodano zmečkanim bananam, dodamo še kis, olje in vodo ter dobro premešamo.

Namažemo pekač velikosti 27x17 cm. Mokre sestavine primešamo k suhim sestavinam in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Ne smemo pa predolgo mešati, ker se biskvit ne bo dvignil. Pretresemo v pekač in pečemo približno 40 minut. Pečen biskvit ohladimo.

Za glazuro damo v blender razkoščičene datlje in vodo ter premešamo v gladko zmes. Dodamo še kakav in kokosovo olje, premešamo in enakomerno razporedimo po biskvitu. Dobro ohladimo, potresemo s kokosovimi kosmiči, razrežemo na kocke in postrežemo.

borovniceva-cokoladna-torta-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine (za 18 cm pekač):

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 190°C. Pekač obložimo s peki papirjem. V posodi zmešamo vse suhe sestavine. V blenderju zmešamo razkoščičene datlje in vodo ter prilijemo k suhim sestavinam. Dobro premešamo. Pretresemo v pekač in enakomerno razporedimo. Po vrhu potresemo z borovnicami in postavimo v pečico. Pečemo 20 do 25 minut. Zobotrebec mora biti še malo lepljiv. Torto vzamemo iz pečice in odstranimo iz pekača. Po želji premažemo s smetano.

cokoladno-kavna-torta-brez-glutena-mleka-jajc-soje

 

Sestavine za testo:

Krema:

  • 140 g indijskih oreščkov (čez noč namočenih in odcejenih)
  • 100 g datljev
  • 1 zvrhana žlica kavnih semen
  • 30 g koruznega škroba
  • ščepec soli
  • 1 ½ skodelica močne kave
  • 1-2 zvrhani žlici kokosovega olja

Čokoladni obliv:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Dno pekača za torto obložimo s peki papirjem. Najprej pripravimo testo. Dobro zmešamo suhe sestavine.

Datlje skupaj z vodo zmešamo v gladko zmes. Datljevo kremo prelijemo k suhim sestavinam. Dodamo olje in vodo. Dobro premešamo, vendar ne mešamo predolgo. Na začetku se bo testo zdelo preveč tekoče, vendar bo sirkova moka popila tekočino. Maso pretresemo v pekač in enakomerno razporedimo. Pekač narahlo pokrijemo z alu folijo in postavimo v pečico. Pečemo 20 minut, nato odstranimo alu folijo in pečemo še 10 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ohladimo na rešetki.

Za kremo v blenderju zmešamo vse sestavine razen koruznega škroba v gladko kremo. Večino kreme pretresemo v kozico in med stalnim mešanjem kuhamo do vretja. V preostalo kremo dodamo koruzni škrob in dobro premešamo. Ko krema zavre, jo vzamemo z ognja in primešamo kremo s koruznim škrobom. Še enkrat postavimo na ogenj, da zavre. Neprestano mešamo. Kuhamo nekaj minut in nato odstavimo z ognja. Primešamo še kokosovo olje.

Umivalnik napolnimo z mrzlo vodo in vanjo postavimo kozico s kremo. Premešamo vsakih 30 sekund, da ne nastanejo grudice. Mešamo, dokler krema ni mlačna.

Pečen biskvit prepolovimo. Spodnjo plast postavimo nazaj v pekač. Nanjo pretresemo kremo in jo enakomerno razporedimo. Pokrijemo z zgornjim biskvitom in postavimo v hladilnik.

Sedaj pripravimo čokoladni obliv. Vse sestavine zmešamo v gladko kremo.

Torto vzamemo iz pekača. Premažemo jo s čokoladnim oblivom in potresemo s sesekljanimi pistacijami.

jabolcni-cimetovi-piskoti-brez-glutena-mleka-jajc-soje

 

Sestavine:

  • 55 g olupljenih jabolk
  • 4 žlice nesladkane jabolčne čežane
  • 4 žlice kokosovega olja (stopljenega)
  • 4 žlice javorjevega sirupa ali medu
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 170 g mandljeve moke
  • 1 žlica kokosove moke
  • 1 žlica mletih lanenih semen
  • ½ žličke cimeta
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ščepec soli

Priprava:

V posodi zmešamo ribana jabolka, jabolčno čežano ali sok, kokosovo olje, med in vaniljo. V drugi posodi zmešamo mandljevo in kokosovo moko, lanena semena, cimet, sol in sodo bikarbono. S pomočjo lopatke previdno vmešamo mokre sestavine med suhe sestavine. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem. Z žlico nanašamo testo na pekač, malo potlačimo in potresemo s cimetom. Pečemo 15 minut do zlatorjave barve. Ohladimo na rešetki.