Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

smetanov-jagodni-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Vse sestavine zmešamo in pretresemo v strojček za sladoled. Ravnamo se po navodilih proizvajalca.

cokoladna-torta-s-pomarancno-karamelo-brez-glutena-mleka-soje-jajc

 

Sestavine za tortno dno:

  • 1 skodelica lešnikov
  • ½ skodelice indijskih oreščkov
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 2 žlici sladkorja
  • 3 žlice kokosovega olja

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za pito ali torto obložimo s peki paprijem. Oreščke damo v multipraktik ali blender in dobro zmeljemo. Dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. Z dobljeno maso obložimo dno in robove pekača za pito. Postavimo v pečico in pečemo 10 minut.

 

Sestavine za čokoladno kremo:

Priprava:

Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. V ločeni posodi segrejemo kokosovo mleko. Dodamo kokosovo olje in čokolado ter dobro premešamo. Prelijemo čez tortno dno in dobro ohladimo.

 

Sestavine za pomarančno karamelo:

  • 1 skodelica sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • tanke rezine pomarančne lupinice (najbolje nalupiti s strgalom za parmezan)
  • 1 skodelica kokosovega sladkorja
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • ¼ skodelice kokosovega olja

Priprava:

V kozici z debelim dno zavremo sok in sladkor. V drugi posodi segrejemo kokosovo mleko in vaniljo. Soku zmanjšamo ogenj in vanj damo pomarančno lupinico. Občasno premešamo. Ko temperatura doseže 140°C, odstavimo z ognja. Primešamo še kokosovo mleko in olje ter nekoliko ohladimo. Pomarančno karamelo prelijemo čez torto in dobro ohladimo, najbolje čez noč.

hrustljave-bananine-kroglice-brez-glutena-mleka-soje-jajc

 

Sestavine:

 

Priprava:

Oreščke in kokosove kosmiče damo na ločene krožnike. Čokolado in kokosovo olje raztopimo nad vodno kopeljo. Olupimo banano (ne vseh naenkrat, ker bodo potemnele) in jo razrežemo na 1,5 cm debele kolobarčke. Preverimo raztopljeno čokolado, ki ne sme biti preredka, da se bo lepo oprijela banane. Če je preredka, jo temperiramo.

 

Banano zapičimo z zobotrebcem (ne na sredini, temveč od strani). Pomočimo jo v ohlajeno čokolado in pustimo, da odvečna čokolada odkaplja z banane. Nato jo povaljamo še v oreščkih oziroma kokosovih kosmičih in odložimo na pult. Shranimo v hladilnik, da se dobro strdijo.

jabolcno-pecivo-s-cokoladnim-oblivom-brez-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine za pecivo:

  • 290 g večnamenske moke
  •  150 g sladkorja
  • 2 žlički vinskega kamna
  • 1 žlička cimeta
  • 2 veliki jabolki (olupljeni in naribani)
  • 170 ml pomarančnega soka

 

Čokoladni obliv:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Namastimo 23x23 cm pekač. V posodi zmešamo suhe sestavine. Dodamo naribano jabolko in sok ter dobro premešamo. Prelijemo v pekač in postavimo v pečico. Pečemo 30-40 minut. Še toplo pecivo razrežemo na 25 koščkov.

 

Za čokoladni preliv nad vodno kopeljo v kokosovem napitku raztopimo sladkor. Nato dodamo še čokolado. Malo ohladimo in nato s pomočjo vilic razmikamo koščke peciva in prelivamo s stopljeno čokolado. Na koncu prelijemo še po vrhu in ob straneh peciva. Pecivo lahko tudi po koščkih pomakamo v raztopljeno čokolado, če želimo. Počakamo nekaj minut, da se čokolada dobro vpije in postrežemo.

zdrave-kokosove-kroglice-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

  • 200 g datljev
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 žlice kokosovih kosmičev
  • ¼ skodelice kokosovih kosmičev

 

Priprava:

Datlje, kakav in 3 žlice kokosovih kosmičev damo v blender ali multipraktik in dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes. Če je masa pregosta, dodamo malo vode. Če je masa preredka, dodamo malo kokosovih kosmičev. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovih kosmičih. Dobro ohladimo.