Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

sirova-torta-brez-glutena-jajc-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Pekač za torte namastimo in obložimo s peki papirjem. Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Stresemo jih v posodo, dodamo zmehčano maslo in dobro premešamo. Z maso obložimo dno pekača in dobro ohladimo.

 

Sir, sladkor in vaniljevo sredico (ki smo jo postrgali z noževo konico potem, ko smo prepolovili vaniljev strok) dobro premešamo v gladko kremo. Dodamo stepeno smetano in premešamo, da se sestavine premešajo. Kremo pretresemo na piškotno dno in poravnamo. Postavimo čez noč v hladilnik, da se torta dobro ohladi.

 

Torto vzamemo iz hladilnika pol ure pred serviranjem. Odstranimo obod in peki papir ter položimo na servirni pladenj. Postrežemo s koščki sadja.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, prehranska svetovalka

pavlova-torta-brez-glutena-mleka-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 160°C. Izrežemo krog iz peki papirja, premera 23 cm in z njem obložimo pekač.

 

 Beljake damo v posodo in stepamo, dokler ne dobimo trdega snega. Žlico po žlici dodajamo sladkor v prahu. Posebej zmešamo viski kis in koruzni škrob ter prelijemo v sneg. Dobro premešamo ter pretresemo v pekač. Sredina naj bo nižje od robov, saj jo bomo naložili s kremo.

 

Postavimo v pečico in takoj zmanjšamo temperaturo na 150°C. Pečemo 60 minut, da nastane trda beljakova torta. Pri odprti pečici jo ohladimo kar v pečici.

 

Ohlajeno Pavlovo torto preložimo iz pekača na servirni pladenj, odstranimo peki papir. Obložimo s stepeno smetano in na koščke narezanimi jagodami. Postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro in postrežemo dobro ohlajeno.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, prehranska svetovalka

borovnicevo-pecivo-brez-glutena-mleka-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 160°C. Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem. V večji posodi penasto vmešamo jajca, sladkor in margarino. Postopoma dodamo moko s pecilnim praškom in smetano. Na koncu previdno primešamo še polovico borovnic. Testo prelijemo v pekač, poravnamo in postavimo v pečico za 50 minut. Pečen biskvit 10 minut ohlajamo v pekaču, nato ga vzamemo iz pekača, odstranimo peki papir in do konca ohladimo. Biskvit premažemo s stepeno smetano in potresemo s preostalimi borovnicami.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, prehranska svetovalka

malinova-cokoladna-torta-brez-glutena-mleka-soje

 

Sestavine:

  • 225 g temne čokolade (min 70% kakava)
  • 175 g kokosovega olja
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • ¼ žličke instant kave
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 žlici (brezglutenske) moke
  • ščepec soli
  • 5 jajc
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 50 svežih ali zamrznjenih malin
  • 4 žlice malinove marmelade

Glazura:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 160°C. Dva enaka okrogla pekača za torto premera 24 cm obložimo s peki papirjem. Čokolado in kokosovo olje raztopimo nad vodno kopeljo. Primešamo vaniljev ekstrakt in kavo.

 

V posodi zmešamo mlete mandlje, moko in sol. V drugi posodi s pomočjo mešalnika penasto vmešamo jajca, da se njihov volumen podvoji. Postopoma dodajamo sladkor. Nato postopoma vmešamo čokoladno zmes in po žlicah še mandljevo zmes. Dobimo precej tekoče testo. Polovico testa prelijemo v prvi pekač, polovico v drugega, položimo v pečico in pečemo 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, ali je biskvit pečen. Nekaj testa se mora prijeti zobotrebca, kar pomeni, da testo še ni prepečeno. Pečen biskvit ohladimo.

 

Na servirni pladenj položimo en oblat biskvita. Premažemo ga z malinovo marmelado in potresemo s tretjino malin. Prekrijemo z drugim biskvitom.

 

Za glazuro zavremo smetano in vanjo vmešamo nasekljano čokolado. Mešamo, da se čokolada raztopi. Malo počakamo, da se glazura zgosti in z njo prelijemo torto. Okrasimo s preostalimi malinami in dobro ohladimo (vsaj 24 ur v hladilniku). Približno 1 uro pred serviranjem torto vzamemo iz hladilnika in postrežemo z žlico stepene riževe ali kokosove smetane.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, prehranska svetovalka

cokoladna-torta-brez-moke-brez-glutena-mleka-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 150°C. Namastimo okrogel pekač za torte (premer 20 cm) in ga potresemo s kakavom v prahu.

 

Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado in margarino. Margarino lahko nadomestimo tudi s kokosovim oljem. Odstranimo z ognja in primešamo sladkor, kakav v prahu, vaniljo in penasto stepena jajca. Prelijemo v pripravljen pekač in položimo v pečico. Pečemo 30 minut in ohladimo na rešetki. Po želji prelijemo s stopljeno čokolado in postrežemo s stepeno riževo ali kokosovo smetano in sadjem. 

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, prehranska svetovalka