Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

Mango-kokosov veganski sladoled

19. jun. 2014 02:00:00

Sestavine:mango-kokosov-veganski-sladoled

 

Priprava:

Kokosovo mleko, sladkor, mandljev napitek in mango stresite v mešalnik in premešajte do gladkega. Dodajte še liker in vanilijo in zopet premešajte. Zamrznite za 4 ure. Dobro ohlajeno zmes dajte v avtomat za sladoled in se ravnajte po navodilih proizvajalca.

 

Namig: Domač sladoled je ponavadi zelo trd, zato mu dodamo malo likerja, da bo bolj mehek, ker alkohol ne zmrzne.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Sestavine:bananino-cesnjev-veganski-sladoled

 

Priprava:

Koščke banane, 1 skodelico češenj in pljusk kokosovega ali mandljevega napitka dajte v mešalnik in premešajte v gladko maso. Če se vam bo zdela pregosta, dodajte še malo napitka.

 

Dodajte še koščke čokolade in preostale češnje in premešajte, da se bodo sestavine dobro premešale. Če bodo ostali majhni koščki, bo sladoled še slajši.

 

Servirajte v steklenih posodicah in potresite s koščki čokolade. Ponudite takoj.

 

Namig:

Zrele banane olupite in jih razrežite na majhne koščke ali pa kar cele dajte v zamrzovalnik. Tako pripravljene banane so odlična osnova za veganski sladoled brez mleka. Banane vzemite iz zamrzovalnika tik preden boste pripravljali sladoled. Vzemite poljubne sestavine in v nekaj minutah naredite svoj najljubši sladoled.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Sestavine:jagodna-rulada

 

Priprava:

Pečico segrejte na 180°C in pekač obložite s peki papirjem.

 

Rumenjake, sladkor in vanilin sladkor penasto vmešajte. Iz beljakov stepite trd sneg. V rumenjake primešajte presejano moko s pecilnim praškom in sneg ter narahlo premešajte. Testo pretresite na peki papir in poravnajte z lopatko. Pecite cca. 20 minut (preverite z zobotrebcem, ki mora ostati čist).

 

Vzemite iz pečice in še vroč biskvit skupaj s peki papirjem zvijte v rulado. Pustite, da se ohladi. Ohlajen biskvit razvijte, odstranite peki papir, premažite s stepeno smetano in potresite z jagodami ter zvijte v rulado. Postavite v hladilnik in dobro ohladite.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Domača bio jagodna marmelada

10. jun. 2014 08:44:09

Sestavine:jagodna-marmelada

 

Priprava:

Jagode operite in očistite. Stresite v večjo nizko posodo, potresite z želirnim sredstvom in dobro premešajte z metlico. Dodajte sok 1 limone in sladkor (količino prilagodite svojemu okusu). Vse skupaj postavite na ogenj in ob stalnem mešanju zavrite. Če želite manjše koščke ali popolnoma gladko marmelado, jo premešajte s paličnim mešalnikom. Pustite vreti še 3 minute. Odstavite s štedilnika.

 

Manjše kozarce za vlaganje operite z vročo vodo in napolnite z vročo marmelado. Dobro zaprite in za 5 minut postavite na pokrovček.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Stračatela veganski sladoled

5. jun. 2014 02:00:00

Sestavine:stracatela-veganski-sladoled

 

Priprava:

V posodo ulijte kokosovo mleko in sladkor ter nad srednjim ognjem kuhajte do vretje. Med mešanjem pustite vreti še 1-2 minuti. Odstranite z ognja in dodajte vanilijev ekstrakt. Prelijte v stekleno posodo in položite v hladilnik, da se ohladi.

 

Ohlajeno zmes prelijte v aparat za sladoled in se ravnajte navodil proizvajalca. Ko se sladoled začne gostiti, dodajte čokolado in kokosove kosmiče.

 

Sladoled lahko ponudite takoj ali pa ga shranite v zamrzovalnik. Pred serviranjem ga 10 minut imejte na sobni temperaturi, da se malenkost odtali.  

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si