Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

Domača bio robidova marmelada

4. avg. 2014 02:00:00

Sestavine:domaca-robidova-marmelada

 

Priprava:

Robidnice operite in očistite. Stresite v večjo nizko posodo, potresite z želirnim sredstvom in dobro premešajte z metlico. Dodajte sok 1 limone in sladkor (količino prilagodite svojemu okusu). Vse skupaj postavite na ogenj in ob stalnem mešanju zavrite. Če želite manjše koščke ali popolnoma gladko marmelado, jo premešajte s paličnim mešalnikom. Pustite vreti še 3 minute. Odstavite s štedilnika.

 

Manjše kozarce za vlaganje operite z vročo vodo in napolnite z vročo marmelado. Dobro zaprite in za 5 minut postavite na pokrovček.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Domač marelični kompot

1. avg. 2014 11:50:40

marelicni-kompot

Sestavine:

  • marelice
  • 300 g sladkorja na 1 l vode

 

Priprava:

Marelice operite, prepolovite in razkoščičite. Kozarce za vlaganje dobro operite in vanje nadevajte do vrha marelice.

Vodo in sladkor zavrite ter zlijte v kozarce (voda mora priti do roba). Kozarce dobro zaprite in položite v večjo posodo. Do polovice jo napolnite z vodo, postavite na štedilnik in pustite vreti toliko časa, da se znotraj kozarcev začnejo pojavljati mehurčki.

Odstranite iz posode in še enkrat preverite, če je pokrovček dobro privit. Kozarce položite na glavo in pustite čez noč pokrite, da se ohladijo. Kompot shranite v temno shrambo.

 

Nasvet: Po istem postopku lahko vložite tudi drugo poljubno sadje.

Domača bio marelična marmelada

30. jul. 2014 02:00:00

Sestavine:domaca-marelicna-marmelada

 

Priprava:

Marelice operite in izkoščičite ter razrežite na manjše koščke. Stresite v večjo nizko posodo, potresite z želirnim sredstvom in dobro premešajte z metlico. Dodajte sok 1 limone in sladkor (količino prilagodite svojemu okusu). Vse skupaj postavite na ogenj in ob stalnem mešanju zavrite. Če želite manjše koščke ali popolnoma gladko marmelado, jo premešajte s paličnim mešalnikom. Pustite vreti še 3 minute. Odstavite s štedilnika.

 

Manjše kozarce za vlaganje operite z vročo vodo in napolnite z vročo marmelado. Dobro zaprite in za 5 minut postavite na pokrovček.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Domača bio malinova marmelada

29. jul. 2014 11:42:06

Sestavine:bio-malinova-marmelada

 

Priprava:

Maline operite in očistite. Stresite v večjo nizko posodo, potresite z želirnim sredstvom in dobro premešajte z metlico. Dodajte sok 1 limone in sladkor (količino prilagodite svojemu okusu). Vse skupaj postavite na ogenj in ob stalnem mešanju zavrite. Če želite manjše koščke ali popolnoma gladko marmelado, jo premešajte s paličnim mešalnikom. Pustite vreti še 3 minute. Odstavite s štedilnika.

 

Manjše kozarce za vlaganje operite z vročo vodo in napolnite z vročo marmelado. Dobro zaprite in za 5 minut postavite na pokrovček.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si

Robidov sladoled sladoled

22. jul. 2014 02:00:00

Sestavine (za cca. 1 l sladoleda):robidov-veganski-sladoled

 

Priprava:

Figam odstranite peclje in jih razrežite na 8 kosov. Položite jih v ponev, dodajte vodo, limonino lupinico in kokosove kosmiče. Na zmernem ognju kuhajte 10 minut in občasno premešajte, da se fige razpustijo. Dodajte med in cca. 10 robidnic. Kuhajte še 15-20 minut, dokler ne dobite marmeladi podobno sadno mešanico. Odstranite z ognja in ohladite na sobno temperaturo.

 

Prilijte dobro ohlajeno kokosovo mleko in limonin sok ter z mešalnikom dobro premešajte, vendar ne preveč, saj je sladoled še okusnejši, če v  jem ostanejo majhni koščki sadja. Dobro ohladite v hladilniku, preden prelijete v avtomat za sladoled za 25 minut ali več.

 

Postrezite s svežimi robidnicami in nekaj listki melise.

 

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, www.mojaalergija.si