Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

veganski-cokoladni-sladoled-brez-glutena-mleka-jajc-soje

 

Sestavine:

  • 2 pločevinki (po 400 ml) kokosovega mleka (čez noč dobro ohlajenega)
  • 2/3 skodelice kakava v prahu
  • 400 g izkoščičenih in namočenih datljev (vsaj 10 minut v topli vodi)
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • ½ skodelice kokosovega napitka

Priprava:

Večjo posodo za mešanje postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. V multipraktik ali blender damo namočene datlje. Mešamo, dokler ne dobimo gladke paste. Po potrebi dodamo še malo vroče vode.

Odpremo pločevinki dobro ohlajenega kokosovega mleka in z vrha poberemo kokosovo kremo in jo damo v posodo za mešanje. Z ročnim mešalnikom jo stepamo, da nastane gladka krema. Nato dodamo kakav, vaniljev ekstrakt, kokosov napitek in polovico datljeve paste. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Nato dodamo še preostanek datljev in premešamo. Pretresemo v posodo s pokrovom, pokrijemo in damo v zamrzovalnik za nekaj ur. Vsaj 20 minut pred serviranjem vzamemo iz zamrzovalnika, da se nekoliko odtaja.

cesnjev-sladoled-brez-glutena-mleka-jajc-soje

 

Sestavine:

Priprava:

V blender ali multipraktik damo namočene in odcejene indijske oreščke, kokosovo mleko in olje, javorjev sirup, eritritol, vaniljo in sol. Dobro premešamo, da dobimo kremasto zmes. Pretresemo v aparat za sladoled in se ravnamo po navodilih proizvajalca. Ko se sladoled začne strjevati, dodamo še razkoščičene češnje. Postrežemo s češnjami in sladko smetano.

veganska-kokosova-torta-z-jagodicjem

 

Sestavine za testo:

Sestavine za kremo:

Dekoracija:

  • jagodičevje po izbiri
  • kokosovi kosmiči ali
  • čokoladni ostružki

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 200°C. Pekač za torto namastimo in obložimo s peki papirjem.

Datlje drobno sesekljamo. Vse suhe sestavine damo v posodo. Nato postopoma prilivamo kokosov napitek in vodo. Paziti moramo, da ne bo testo preredko. Na koncu dodamo še sesekljane datlje. Testo pretresemo v pekač, ga poravnamo in postavimo v pečico za 30 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ohladimo.

Za kokosovo kremo premešamo vse sestavine. Ker je zelo težko najti kokosov jogurt, ga lahko pripravimo sami doma. Če uporabljamo agar agar, upoštevamo navodila proizvajalca. Lahko uporabimo tudi lističe želatine. Kremo prelijemo preko ohlajenega biskvita in postavimo za čez noč v hladilnik, da se strdi.

Pred serviranjem okrasimo z jagodičevjem, kokosovimi kosmiči in/ali čokoladnimi ostružki.

Domač kokosov jogurt

8. maj 2017 02.00.00

domac-kokosov-jogurt

 

Sestavine:

 

Priprava:

1/3 kokosovega mleka zlijemo v kozico in zmešamo z agar agarjem. Postavimo na štedilnik in segrevamo na srednjem ognju 2 minuti. Primešamo probiotike in agavin sirup (lahko tudi izpustimo, ker je kokos že naravno sladek). Prelijemo v steklene posodice in pustimo fermentirati vsaj 24 ur. Nato dobro ohladimo.

veganski-bounty-brez-glutena-mleka-jajc-soje-oresckov-sladkorja

 

Sestavine za kokosovo ploščico:

Sestavine za čokoladni preliv:

Priprava:

Vse sestavine za ploščico damo v posodo, jih dobro pregnetemo in oblikujemo ploščice. Položimo jih na peki papir in jih damo za čez noč v hladilnik.

Za čokoladni preliv nad vodno kopeljo raztopimo kokosovo olje. Vanj stresemo kakav in sirup ter dobro premešamo. S pripravljenim prelivom prelijemo kokosove ploščice in jih shranimo v hladilniku, da se dobro strdijo.