Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

vaniljev-sladoled-iz-indijskih-oresckov-brez-glutena-mleka-soje-jajc

 

Sestavine:

  • 2 stroka vanilje
  • 2 skodelici indijskih oreščkov
  • 2 skodelici vode
  • 1 skodelica javorjevega sirupa

 

Priprava:

S pomočjo kavnega mlinčka drobno zmeljemo surove indijske oreščke, da dobimo fin prah. Prepolovimo vaniljev strok in z nožem postrgamo semena. Dodamo jih oreščkom. Vse skupaj pretresemo v blender, dodamo javorjev sirup in vodo. Premešamo v gladko, tekočo zmes. Le-to prelijemo v strojček za sladoled in se ravnamo po navodilih proizvajalca. Po 25 minutah položimo še za 1 uro v zamrzovalnik.

sojin-cokoladni-sladoled-brez-glutena-mleka-jajc-oresckov

 

Sestavine:

  • 450 g svilnatega tofuja
  • 2 skodelici sojinega napitka
  • ¼ skodelice olivnega olja
  • ½ skodelice sladkorja
  • ¾ skodelice kakava v prahu
  • 2 žlici vanilje
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta (po želji)

 

Priprava:

Tofu odcedimo in ga skupaj s sojinim napitkom in olivnim oljem damo v mešalnik. Premešamo v gladko zmes. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo.

 

Pretresemo v posodo s pokrovom ali pokrijemo s folijo ter damo v zamrzovalnik za 2-3 ure. Pretresemo v aparat za sladoled in se ravnamo navodil proizvajalca. Postrežemo takoj ali zamrznemo za pozneje.

stracatela-kokosov-sladoled-brez-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

V posodo ulijemo kokosovo mleko in sladkor ter nad srednjim ognjem kuhamo do vretja. Med mešanjem pustimo vreti še 1-2 minuti. Odstranimo z ognja in dodamo vaniljev ekstrakt. Prelijemo v stekleno posodo in položimo v hladilnik, da se ohladi.

 

Ohlajeno zmes prelijemo v aparat za sladoled in se ravnamo navodil proizvajalca. Ko se sladoled začne gostiti, dodamo čokolado in kokosove kosmiče.

 

Sladoled lahko ponudimo takoj ali pa ga shranimo v zamrzovalnik. 10 minut pred serviranjem ga vzamemo iz zamrzovalnika.

limetin-avokadov-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

  • 4 skodelice na koščke narezanega avokada (cca. 6 avokadov)
  • 1 skodelica sladkorja (ali javorjevega ali agavinega sirupa)
  • 1 skodelica vode
  • 1 žlica naribane limetine lupinice
  • 4 – 6 žlic limetinega soka
  • ščepec soli

 

Priprava:

V blenderju ali mešalniku dobro premešamo avokado, sladkor, vodo, limetino lupinico, malo soli in 2 žlici limetinega soka. Limetin sok dodajamo postopoma v majhnih količinah in sproti preverjamo okus, da sladoled ne bo prekisel. Pretresemo v posodo s pokrovom in damo v hladilnik za cca. 4 ure. Ko je zmes dobro ohlajena, jo damo v aparat za sladoled in upoštevamo navodila proizvajalca.

cesnjev-bananin-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine:

 

Priprava:

Zreli banani olupimo in ju razrežemo na majhne koščke ali pa kar celi damo v zamrzovalnik. Tako pripravljene banane so odlična osnova za veganski sladoled brez mleka.

 

Banani vzamemo iz zamrzovalnika tik, preden začnemo pripravljati sladoled. Skupaj z 1,5 skodelice češenj in malo napitka damo v mešalnik in premešamo v gladko maso. Če se nam zdi pregosta, dodamo še malo napitka. Dodamo še koščke čokolade in preostale češnje in premešamo, da se bodo sestavine dobro premešale. Če bodo ostali majhni koščki, bo sladoled še slajši. Serviramo v steklenih posodicah in potresemo s koščki čokolade. Ponudimo takoj.