Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

soncnicni-cokoladni-namaz-brez-sladkorja-glutena-mleka-oresckov

 

Sestavine:

Priprava:

Na srednjem ognju med stalnim mešanjem popražimo sončnična semena. Ohladimo na sobno temperaturo. Ohlajena semena damo v multipraktik in meljemo 2-3 minute, da dobimo gosto kremno maslo. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo (vsaj 4-5 minut). Shranimo v dobro zaprtem steklenem lončku v hladilniku (do 30 dni).

domac-cokoladni-namaz-brez-glutena-mleka-soje-oresckov

 

Sestavine:

  • ¼ skodelice vode
  • ½ skodelice sladkorja v prahu
  • 1 žlica presnega kakava v prahu
  • ščepec soli
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 2/3 skodelice nalomljene temne čokolade
  • 1 skodelica margarine

 

Priprava:

V manjši posodi zmešamo vodo, sol, sladkor in kakav. Postavimo na štedilnik in mešamo, dokler se sladkor in kakav ne raztopita. Med stalnim mešanjem kuhamo še tik do vretja. Odstavimo s štedilnika, primešamo vaniljo, čokolado in maslo. Prelijemo v steklen kozarček, dobro pokrijemo in postavimo v hladilnik, da se strdi. Pred serviranjem ga za nekaj minut postavimo na sobno temperaturo.

panna-cotta-z-gozdnimi-sadezi-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov

 

Sestavine (za 12 kos):

  • 400 ml sladke smetane Schlagfix LeHa
  • 2 žlici sladkorja
  • vanilin strok
  • 12 lističev želatine (ali enakovredna količina agar agarja)
  • 500 g gozdnih sadežev
  • 250 ml borovničevega ali ribezovega soka
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 pomaranča

 

Priprava:

Želatino raztopimo v hladni vodi. Smetano prelijemo v kozico, dodamo sladkor in vanilin strok ter zavremo. Odstranimo z ognja in primešamo 6 lističev želatine. Postavimo v hladilnik.

 

Gozdne sadeže, borovničev sok in sladkor damo v kozico. Dodamo pomarančno lupinico in sveže stisnjen pomarančni sok. Na hitrico malo pokuhamo in primešamo preostalih 6 lističev želatine, da se enakomerno raztopi.

 

V podolgovat pekač, obložen s folijo, prelijemo sadno osnovo in postavimo za 1-2 uri v zamrzovalnik, za se strdi. Nato nanjo prelijemo smetanovo osnovo in čez noč shranimo v hladilniku, da se dobro strdi.

 

Pred serviranjem vzamemo panna cotto iz modela, odstranimo folijo in razrežemo na rezine. Postrežemo s svežimi ali malo pokuhanimi gozdnimi sadeži.

cokoladno-lesnikova-torta-brez-mleka-glutena-soje

 

Sestavine (za 12 kosov):

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 175°C. Okrogel pekač za torte namastimo.

 

Nad vodno kopeljo raztopimo čokoladni namaz, čokolado in margarino. Malo ohladimo. Medtem v drugi posodi penasto vmešamo jajca, sladkor, vanilin sladkor in sol, dokler masa ne postane skoraj bela. Počasi dodamo še čokoladno maso in narahlo premešamo. Na koncu primešamo še lešnike in čokoladni puding v prahu. Pretresemo v pomaščen pekač, poravnamo in postavimo v pečico. Pečemo 20 do 25 minut. Torta mora biti znotraj še nekoliko tekoča.

 

Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.

cokoladni-kolac-brez-moke-glutena-mleka

 

Sestavine:

  • 250 g čokoladnega namaza brez mleka
  • 6 jajc, od tega 3 ločeni
  • 100 g sladkorja
  • 2 zavitka vanilin sladkorja
  • 150 g margarine brez mleka
  • 100 g datljev
  • 200 g mletih mandljev
  • 100 g na koščke narezanih mandljev
  • 50 g orehov ali lešnikov
  • 1 žlička cimeta

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 160°C in namastimo pekač za torte/kolače. 3 jajca in 3 rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem in cimetom. Margarino in čokoladni namaz raztopimo nad vodno kopeljo in primešamo jajčni kremi. Datlje nasekljamo in jih dodamo masi. Primešamo še mlete in nasekljane mandlje in orehe.

 

Beljake stepemo v trd sneg. Previdno primešamo k preostali masi in pretresemo v pekač. Postavimo v pečico in pečemo 40 minut. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.