Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

avokadova-cokoladna-krema-brez-gutena-mleka-soje-jajc-oresckov-sladkorja

 

Sestavine:

Priprava:

Avokado razpolovimo in odstranimo koščico. Z žlico izdolbemo avokadovo meso in ga damo v mešalnik. Dodamo sol, kakav, sladilo in zmešamo v gladko zmes. Serviramo v kozarčke ali skodelice in postrežemo s stepeno smetano.

cokoladno-ovsene-kroglice-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov-sladkorja

 

Sestavine:

Priprava:

Pladenj obložimo s peki papirjem. Če nimamo sončničnega masla, ga lahko naredimo sami. In sicer damo v multipraktik sončnična semena in mešamo tako dolgo, da nastane maslo.

V kozici raztopimo kokosovo olje. Dodamo sončnično maslo, kakav in javorjev sirup. Dobro premešamo in odstavimo z ognja. Nato primešamo preostale sestavine in s pomočjo zajemalke za sladoled oblikujemo kroglice. Hranimo v hladilniku.

cokoladno-kokosove-kroglice-brez-glutena-mleka-soje-jajc-oresckov-sladkorja

 

Sestavine:

 

Priprava:

Vse sestavine razen čokolade zmešamo in postavimo za 1 uro v hladilnik. Medtem v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice, jih povaljamo v raztopljeni čokoladi in odlagamo na peki papir. Kroglice postavimo v hladilnik, da se dobro strdijo.

cokoladna-lchf-torta-brez-moke-glutena-mleka-sladkorja

 

Sestavine:

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C, namastimo okrogel pekač za torto in dno obložimo s peki papirjem.

V večjo posodo stresemo mandljevo in kokosovo moko, kakav, sladilo, sodo bikarbono in sol ter premešamo. V mešalnik stresemo borovnice, kokosovo mleko, olje, kis in ekstrakt vanilje ter dobro premešamo. Mokre sestavine pretresemo med suhe in premešamo.

Nato v ločeni posodi penasto vmešamo še jajca. Dodamo jih zmesi in narahlo premešamo. Zmes pretresemo v pekač in enakomerno razporedimo, postavimo v pečico in pečemo 20-25 minut. Biskvit je pečen, ko ostane zobotrebec, ki ga zapičimo vanj, čist.

Biskvit odstranimo iz pekača in ohladimo. Oblijemo s topljeno čokolado, ki smo ji dodali malo kokosovega olja ter okrasimo z jagodičevjem. Postrežemo dobro ohlajeno.

domac-lchf-sladoled-brez-glutena-mleka-soje-jajc-sladkorja-kandida

 

Sestavine:

  • 200 ml smetane
  • 1 skodelica zamrznjenega jagodičevja (robidnice, maline, borovnice, …)
  • ½ žlice Sukrin Melis (lahko tudi izpustimo, odvisno od kislosti jagodičevja)

Priprava:

Jagodičevje damo čez noč v zamrzovalnik. Nato ga damo v mešalnik in dobro zmeljemo. Smetano stepemo, vanjo primešamo zmleto jagodičevje, po želi osladimo in takoj postrežemo.

 

Namig: Če nimate alergije na mleko ali laktozne intolerance, lahko vzamete navadno smetano.