Sestavine za testo: potica_brez_mleka_in_jajc

 

Sestavine za nadev:

  • 40 dag zmletih lešnikov ali mandljev (delujejo bazično na naše telo)
  • 2 žlici kokosovega masla
  • žličko cimeta
  • skodelico namočenih rozin
  • 2 dcl mandljevega, riževega ali sojinega mleka 
  • 3 žlice javorjevega/agavinega/riževega/fruktoznega sirupa (lahko medu)

Priprava:

Iz sestavin za testo zamesite testo. Če je testo premokro, dodajte še malo moke, drugače pa malo mleka. Testo razvaljajte.

 

V skledi zmešajte zmlete lešnike in maslo. Prelijte z mešanico vrelega mleka in medu ali sirupa ter dodajte cimet in rozine.  Dobro premešajte, da dobite gosto kašo.


Z nadevom premažite razvaljano testo in ga zvijte ter prestavite v pekač, obložen s peki papirjem.


Pecite približno 60 minut na 170°C oz. dokler se potica zlato-rumeno ne zapeče. Pečeno potico ohladite, zrežite in uživajte.