Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

GSM: 041 600 749
Tel: 0599 60755
E-pošta: info@mojaalergija.si
Vaša košarica je prazna.

Manuka med in jabolčni kis, 750 ml

Bodite prvi in ocenite ta izdelek

Zaloga: Na zalogi

12,50 €
Ali

Kratek opis

Comvita® Manuka med & jabolčni kis je narejen iz jabolčnega kisa in je naravno fermentiran iz zrelih novozelandskih jabolk in ima dodan Manuka med.

Vsestranski jabolčni kis z manuka medom kljub številnim zdravilnim učinkom ne more ozdraviti težkih bolezni, lahko pa jih pomaga preprečevati.

Komercialno pridobljen jabolčni kis je filtriran, pasteriziran in destiliran, da se mu podaljša življenjska doba in je bolj privlačen na pogled za kupce. Ti postopki uničijo skoraj vse zdravilne učinke jabolčnega kisa. Comvita® Manuka med in jabolčni kis je previdno filtriran, da dosežejo maksimalno čistost, vendar še vedno vsebuje naravno usedlino imenovano »mati kisa«. V izdelku so samo najboljše sestavine, je naraven izdelek z minimalnim procesiranjem, zato so ohranjene naravne lastnosti. Rezultat tega so možna manjša odstopanja v okusu in barvi med posameznimi steklenicami. Motni delci so posledica vsebnosti kisa (mati kisa), ki pa ne vplivajo na kvaliteto in varnost izdelka.

Navodila za uporabo: Za okusen topel napitek zmešajte eno jedilno žlico izdelka in čajno žličko Manuka medu v kozarcu tople vode. Za osvežujočo poletno pijačo zmešajte eno jedilno žlico izdelka in čajno žličko Manuka medu v hladni vodi, z ledom in meto. Pripravite lahko tudi preliv za solato, tako da izdelek zmešate s hladno stiskanim oljčnim oljem, limoninim sokom, česnom in svežimi vrtnimi zelišči.

V primeru pojava usedline, izdelek dobro pretresite.

Izdelek ni primeren za otroke pod 1 letom starosti. Izdelka ne uporabljajte, če je pečat kakorkoli poškodovan.

V jabolčnem kisu so predvsem vitamini C, E, A, B1, B2, B6, provitamin A (betakaroten), bioflavonoidi, ocetna kislina, propionska in mlečna kislina ter encimi, amino kisline, jabolčni pektin itd. Vsebuje tudi minerale in elemente v sledovih, kot so kalij, kalcij, magnezij, fosfor, natrij, baker in železo.

Vsestranski jabolčni kis kljub številnim zdravilnim učinkom ne more ozdraviti težkih bolezni, lahko pa jih pomaga preprečevati. Pomaga pri naslednjih boleznih:
• povišan holesterol
• kronična utrujenost
• pekoča zgaga
• kožne akne
• vnetje grla
• golša
• artritis
• preutrujene oči
• glavobol
• neprijeten srbež kože
• vnetje ušes
• prhljaj
• sončne opekline
• slabokrvnost

Razgrajuje minerale, proteine in maščobe v krvi in prebavnem traktu.

Jabolčni kis ščiti srce in ožilje, ugodno deluje na prekrvavitev, pomaga pri uravnavanju holesterola, maščob in sladkorja v krvi ter zmanjšuje možnost povišanega krvnega pritiska. Med drugim spodbuja izločanje želodčne kisline in pomirja nervozo želodca. Ugodno vpliva tudi na delovanje jeter, vranice, žolča in ledvic, zaradi dezinfekcijskega in antibakterijskega delovanja pa ščiti črevesno floro pred toksičnimi bakterijami. Zaradi vsebnosti kalija je pomemben za rast in delitev celic ter za živčno in mišično aktivnost. Pomaga tudi pri infekcijah dihalnih poti, pri vnetju grla, kašlju in hripavosti.

S kisom so od nekdaj zdravili praske, rane, opekline, mozoljavost, lišaje in druge kožne bolezni, saj spodbuja celično obnavljanje kože in vezivnega tkiva.

Dolgotrajno uživanje jabolčnega kisa naj bi preprečevalo osteoporozo in karies, pomagalo pa pri krepitvi las in nohtov, spodbujanju mentalnih sposobnosti ter odpravljalo težave z glavoboli, migrenami in nespečnostjo.

Ne smemo pa zanemariti dejstva, da naj bi jabolčni kis razgrajeval maščobe in pospeševal topljenje odvečnih kilogramov.


Manuka med in jabolčni kis, 750 ml

Podrobnosti

Jabolčni kis (80%), novozelandski gozdni med (15%), novozelandski Manuka med – UMF 5+ (5%). Ne vsebuje umetnih konzervansov in barvil. Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.

Dodatne informacije

Ne vsebuje alergenov Gluten, Pšenica, Mleko, Laktoza, Jajca, Soja, Kvas, Oreščki, Arašidi, Sezam, Volčji bob, Gorčica, Zelena, Poper
Vsebnost alergenov Ne
Proizvajalec Comvita
Proizvodeno v Avstraliji
Navodila za uporabo in pogoji hranjenja Shranjevati na sobni temperaturi (do 25°C).
Kvaliteta/Kontrola Ne
Hranilna vrednost (na 100 g) Ne

Ostali izdelki

Comvita Manuka med UMF®10+, 250g

Comvita Manuka med UMF®10+, 250g

37,99 €
Izvleček iz oljčnih listov, 200 ml

Izvleček iz oljčnih listov, 200 ml

14,50 €
Comvita Manuka med UMF®10+, 500g

Comvita Manuka med UMF®10+, 500g

63,99 €
Comvita Manuka med UMF®15+, 250g

Comvita Manuka med UMF®15+, 250g

62,98 €