Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

Vaša košarica je prazna.

Bio polnozrnata 4-žitna moka, brez glutena, 1 kg

Bodite prvi in ocenite ta izdelek

Zaloga: Na zalogi

6,29 €
Ali

Kratek opis

Brezglutenska polnozrnata moka, idealna za peko v kruhomatu (za 2 štruci po 750 g).


Recept za pripravo polnozrnatega kruha:


450 g mlačne vode damo v posodico, dodamo 20 g kvasa, 5 g soli, 1 žlico kisa, 1 žličko medu, 500 g Werz 4-žitne polnozrnate moke, pomešamo s kuhalnico in cca. 3 minute gnetemo. Pekač namažemo z oljem, vanj položimo testo in premažemo z oljem. Pustimo vzhajati 30 minut, da testo naraste za 1/4.


Ko naraste, ga z ostrim nožem narežemo na 1 cm debele rezine. Pečemo ga na 220°C 10 minut, nato zmanjšamo na 190°C in pečemo še 40 minut.

Bio polnozrnata 4-žitna moka, brez glutena, 1 kg

Podrobnosti

4-žitna polnozrnata moka 97% (riž*, koruza*, proso*, ajda*), sredstvo za vzhajanje: rožičeva moka. - * iz kontrolirane ekološke pridelave.

Dodatne informacije

Ne vsebuje alergenov Gluten, Pšenica, Mleko, Laktoza, Jajca, Soja, Kvas, Oreščki, Arašidi, Sezam, Volčji bob, Gorčica, Zelena, Poper
Vsebnost alergenov Ne
Proizvajalec Werz
Proizvodeno v Nemčiji
Navodila za uporabo in pogoji hranjenja Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Kvaliteta/Kontrola DE-ÖKO-007
Hranilna vrednost (na 100 g) Energija: 1469 kJ (351 kcal), maščobe: 2,1 g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,5 g, ogljikovi hidrati: 72,6 g, od tega sladkorji: 0,7 g, beljakovine: 6,6 g, sol: 0,01 g.