Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

Vaša košarica je prazna.

O moja alergija

Moja zgodba

Sem mamica dveh fantov, ki niti sekunde nista pri miru. Že kot dojenčka sta bila polna energije in sta prinašala veselje vsej družini in bližnji okolici. In oba sta alergika na hrano.

 

Ko je bil starejši sin star 4 mesece in pol, sem mu začela dodajati prilagojeno mlečno formulo, ki jo je dobro sprejel. Po enem tednu, ravno ko smo preživljali svoj prvi skupni dopust na morju, pa se je začelo. Otrok je naenkrat začel bruhati. Na koži so se mu pojavljali rožnati izpuščaji in kmalu je bil ves lisast. Zdravniki so ugotovili, da ima alergijo na kravje mleko. Dobili smo strogo dieto, ki sem jo morala upoštevati tudi sama v času dojenja in kasneje pri uvajanju goste hrane. In verjemite mi, da je bil to pravi šok za celotno našo družino, saj smo oboževali mleko in mlečne izdelke.

 

Sčasoma smo se privadili našemu novemu načinu življenja in prilagodili družinsko prehrano otrokovim posebnim prehranskim potrebam. Vsake pol leta smo hodili na kontrole k alergologu, rezultati so nihali in pri treh letih je bilo ugotovljeno, da je alergija izzvenela. In sedaj je sin najbolj vesel, ko lahko zvečer poje veliko skodelico kosmičev z mlekom ali ko za nagrado dobi sladoled ali čokolado.

 

Vmes smo dobili še enega fantka, pri katerem je bila prav tako ugotovljena alergija na kravje mleko, ki pa je bila le manjša težava. Pri njem so se pojavile še številne druge zdravstvene težave, ki so zahtevale zelo pogosto bolnišnično zdravljenje. In do še ne dopolnjenega 3. leta starosti je bil hospitaliziran že 11-krat. Medrol, ki ga je prejel ob vsaki hospitalizaciji in ostali kortikosteroidi na dnevni bazi, so popolnoma uničili njegovo črevesno floro. Otrok ni mogel več sploh kakati, le še trde, smrdeče bobke enkrat do dvakrat na teden v hudih bolečinah. Pojavila se je kandidiaza, nove alergije, bolezni so si podajale roko, dokler nisem videla, da ga zdravila že toliko uničujejo, da sta njegovo življenje in zdrav razvoj ogrožena in da je potrebno narediti rez v življenju. In naredili smo obrat za 360°, popolnoma spremenili svoj pogled na prehrano in način življenja (pa smo že prej živeli zdravo), poskusili pa smo tudi številne alternativne terapije.

 

Dolga 3 leta smo potrebovali, da sta se njegovo zdravje in črevesna flora obnovili, kar je zahtevalo veliko vztrajnosti, diet in različnih terapij. A danes lahko rečem, da sem zadovoljna z napredkom. Alergij nima več, črevesna flora je obnovljena, imunski sistem ponovno vzpostavljen. In prav sinove zdravstvene težave so mi dale moč in pogum, da sem se podala v samostojne podjetniške vode. Da lahko s svojim znanjem in življenjskimi izkušnjami pomagam še drugim s podobnimi zdravstvenimi težavami.

 

Pred dobrimi 7 leti je luč svetlobe zagledala prva slovenska spletna trgovina, specializirana s hrano za alergike in celiakaše. Vsakodnevno delo z ljudmi s posebnimi prehranskimi potrebami pa me je spodbudilo, da se neprestano izobražujem in da sem pridobila tudi mednarodni certifikat za prehransko svetovalko, poglobljen tudi za bolezenska stanja. Na ta način želim novopečenim alergikom in mladim staršem, ki se prvič soočajo z neznano situacijo – z alergijo na hrano pri svojih otrocih – vsaj malenkost pomagati.

 

V naši spletni trgovini boste tako našli pestro izbiro izdelkov za alergike in celiakaše. Da boste lažje izbirali, uporabite filtre za alergene in poiščite sebi in svojim najbližjim najprimernejše izdelke. Ponudbo bomo vseskozi nadgrajevali in upam, da bo lahko vsakdo našel kaj primernega zase.

 

Da pa se boste lažje seznanili z alergijami na hrano, pokukajte tudi v naše koristne nasvete. Za še večje kulinarične užitke pa smo za vas pripravili tudi številne recepte.

 

Ker pa se zavedam, da smo alergiki bolj ali manj prepuščeni samim sebi in od zdravnikov ne dobimo kaj dosti nasvetov za vsakdanje življenje, smo pred kratkim v našo ponudbo vključili tudi prehransko svetovanje. Verjamem, da bomo na ta način lahko pomagali še več ljudem.

 

Moja zgodba tukaj še ni končana. Z vami jo pišem vsak dan. In če ugotovite, da znotraj našega prodajnega programa izbira ni najboljša, nam pišite na info@mojaalergija.si in potrudili se bomo, da jo še razširimo. 

 

Hvala za zaupanje.

Veronika