Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Preskoči glavno vsebino »

Vaša košarica je prazna.

Prehransko svetovanje

Pomoč staršem in novopečenim alergikom pri ugotovljenih alergijah na hrano

Ste tudi vi eden izmed novopečenih alergikov ali starš malega alergika? Se je tudi vam zgodilo, da so vam potrdili alergijo, celiakijo ali kandidiazo (prekomerno razširjenost kandida glivic), dali v roke le list papirja z vsemi prepovedanimi živili in vas poslali domov? Vi pa imate tisoč in eno vprašanje, saj ste popolnoma novi v tej situaciji in ne veste, na koga se obrniti, kaj lahko vi ali vaš otrok sploh jeste.

 

Ker smo bili pred nekaj leti v vaši koži, popolnoma razumemo, kako se počutite. In zato smo za vas pripravili vrsto posvetovalnih storitev, s pomočjo katerih boste bolje razumeli vašo alergijo in z njo tudi lažje živeli. Pri nas ne boste dobili le teoretičnih napotkov, temveč tudi praktične nasvete za vsakdanje življenje z alergijami.

 

O prehranski svetovalki

Veronika-Jelovsek

Mag. Veronika Jelovšek je mati 2 otrok alergikov, podjetnica in prehranska svetovalka z mednarodnim certifikatom, poglobljenim tudi za alergije in druga bolezenska stanja. Je ustanoviteljica prve specializirane slovenske trgovine s hrano za alergike in celiakaše Moja alergija. Njena družina že več kot 7 let živi z alergijami, pred 4 leti pa se je začela z dietno prehrano za alergike in celiakaše ukvarjati tudi profesionalno. Ravno zaradi njenih osebnih izkušenj z alergijami, boste deležni ne le teoretičnih, temveč tudi praktičnih nasvetov, kako v vsakdanjem življenju živeti z alergijami.   

 

In kako vam lahko pomagamo?

Brezplačna svetovalna linija

brezplacna-linija

Imate vprašanje glede alergije, pa ne veste, komu ga postaviti? Ponujamo vam možnost brezplačnega posveta (do največ 15 minut) vsako sredo od 13.00 do 14.00 na telefon 041 600 749.

 

Če vam je ljubše pisno komuniciranje, izkoristite brezplačni posvet in nam pošljite do 3 vprašanja na elektronski naslov info@mojaalergija.si. Odgovorili vam bomo v nekaj dneh.

 

Individualno svetovanje – v živo

individualni-posvet

Podroben pogovor z vami je velikega pomena za razumevanje vaših alergijskih težav in pripravo napotkov za uravnoteženo prehrano. Analiza vaših prehranskih navad in zaužite hrane na podlagi 7-dnevnega prehranskega dnevnika nam bo dala vpogled, katerih hranil primanjkuje v vaši prehrani in na kakšen način jih nadomestiti s primernimi nadomestki. Pogovorili se bomo o vaših zagatah in vam dali praktične napotke, kako vključiti alergijo v vaše vsakdanje življenje.

 

Individualno svetovanje - online

on-line-svetovanje

Online svetovanje je v današnjem času ob hitrem tempu in prezasedenih urnikih idealno, saj boste informacije prejeli hitro in učinkovito, brez izgube časa z vožnjo sem in tja. Kar v udobju domačega doma ali pisarne. Tovrstno svetovanje ponuja enako kvaliteto storitev kot individualno svetovanje v živo, le da ga boste lažje vključili v vaš natrpan urnik. Poteka lahko preko Skype, telefona ali e-maila. Vsa prehranska navodila boste prejeli pisno po elektronski pošti.

 

Ponovni posvet – follow up

ponovni-posvet

Po začetnem posvetu je priporočljiv ponovni posvet, kjer bomo skupaj analizirali vaš napredek, odgovorili na morebitna nova vprašanja in dileme, prilagodili jedilnike in pregledali nadomestke, ki jih uporabljate.

 

Prilagoditev receptov

prilagoditev-receptov

Imate priljubljene recepte, ki jih zaradi novo ugotovljene alergije ne morete več uporabljati? Se bliža 1. rojstni dan vašega otroka, vi pa nimate ideje, kako se sploh lotiti izdelave rojstnodnevne torte? Ni vam potrebno iskati novih receptov, s pravilnimi nadomestki in preprostimi kuharskimi triki bodo vaše jedi enako okusne, a hkrati varne. Mi vam bomo zaupali, kako.

 

Priprava 7-dnevnega jedilnika

7-dnevni-jedilnik

Ker je dietna prehrana pogosto enolična, ne zagotavlja dovolj življenjsko pomembnih hranil. Pomanjkanje vitaminov in mineralov pa lahko vodi v nove zdravstvene težave. Zato je izrednega pomena pravilna sestava jedilnika alergika, da ne bo prihajalo do pomanjkanja teh življenjsko pomembnih hranil. Jedilnike pripravljamo v skladu s Smernicami zdravega prehranjevanja.

 

Celovita obravnava stranke

celovita-obravnava

Po končani celoviti obravnavi boste vedeli, kako brati deklaracije, da se boste izognili alergenom, kako nadomestiti alergene z ustreznimi nadomestki in v kakšnih razmerjih, kje poiskati vire hranil, kako prilagoditi vaše recepte in uravnotežiti vašo prehrano, kako se lotiti nakupov in kako uskladiti pripravo hrane za celotno družino.

Storitev pokriva: individualni posvet 60 minut (v živo ali online) + pripravo 7-dnevnega jedilnika + pripravo prehranskih navodil za zamenjavo alergenov z ustreznimi nadomestki + pripravo prehranskih navodil za nadomeščanje hranil + praktični nasveti za vsakdanje življenje (priprava jedi, nakupovanje živil, …)

 

Skupinsko predavanje

skupinsko-predavanje

Primerna dietna prehrana ni le skrb staršev malih alergikov, temveč tudi šol, vrtcev in drugih zavodov, ki morajo zagotoviti uravnoteženo prehrano svojih varovancev. V ta namen lahko izvedemo skupinsko predavanje za starše, učitelje in/ali strokovno osebje. Temo predavanja določimo skupaj glede na ciljno poslušalstvo.

Kaj boste prejeli?

  • Veliko novih informacij in prehranskih nasvetov ter praktičnih napotkov v 90 minutnem predavanju.
  • Možnost diskusije in postavitve dodatnih vprašanj po predavanju.
  • Možnost nadgrajevanja znanja s praktičnimi delavnicami.
  • Možnost podpore preko spletnih gradiv, dostopa do receptov in prehranskih nasvetov.

 

Povpraševanje lahko oddate na elektronski naslov info@mojaalergija.si ali nas pokličete na telefonsko številko 041 600 749, da se dogovorimo za termin posveta.